Wykład o wpływie jedzenia na samopoczucie i jakość życia

Teoria Pięciu Przemian wywodzi się z medycyny chińskiej, jest to szeroka wiedza o funkcjonowaniu człowieka – pracy narządów wewnętrznych, wpływie emocji na zdrowie, o jedzeniu, które staje się terapią.

Każda z Pięciu Przemian łączy się z konkretnym smakiem, porą roku i żywiołem. Gotując wg Pięciu Przemian i żyjąc w zgodzie z naturą uruchamiamy przepływ energii w naszym ciele i w życiu.

Gotowanie wg Pieciu Przemian jest już szeroko znaną metodą, ale przypomnę tylko, że w tym sposobie gotowania składniki dodajemy w określonej kolejności tak, aby żywioły się wspomagały.

Są to:

  • ogień (gorzki),
  • ziemia (słodki),
  • metal (ostry),
  • woda (słony),
  • drzewo (kwaśny)

Gotowanie wg Pieciu Przemian nie zajmuje więcej czasu niż gotowanie tradycyjne, wymaga tylko przestawienia swoich przyzwyczajeń.

 

Z okazji Mikołajek Sztuka Dobrego Życia i Ewa Dobek organizują konkurs z nagrodami. Do wygrania kilka ciekawych nagród jak m.in. książki Ewy Dobek, bony na zajęcia w Stowarzyszeniu i inne

 

Serdecznie zapraszamy!

 

Prowadzi Ewa Dobek – terapeutka Gestalt, specjalistka gotowania wg Pięciu Przemian. Autorka książek – Kuchnia kreatywna czyli gotowanie wg Pięciu Przemian, Pięć Przemian w kuchni i w życiu, Rób co chcesz, tylko gotuj.

Spotkanie otwarte

6 grudnia 2017, godz 18 – 20

Prowadzi Ewa Dobek

Miejsce:

Stowarzyszenie Sztuka Dobrego Życia

ul.Sienkiewicza 61, 90-009 Łódź

wejście z Pasażu Schillera, budynek pofabryczny – tuż przy Straży Miejskiej. Po przejściu przez bramę należy kierować się w lewo do ostatniej klatki schodowej. Na drzwiach jest plakat Stowarzyszenia.

 

Informacje:

mailowo: sztukadobregozycia@gmail.com

telefonicznie: 512 354 599 lub 692 778 413