Wykład o wpływie jedzenia na samopoczucie i jakość życia
Teoria Pięciu Przemian wywodzi się z medycyny chińskiej, jest to szeroka wiedza o funkcjonowaniu człowieka – pracy narządów wewnętrznych, wpływie emocji na zdrowie, o jedzeniu, które staje się terapią.
Każda z Pięciu Przemian łączy się z konkretnym smakiem, porą roku i żywiołem. Gotując wg Pięciu Przemian i żyjąc w zgodzie z naturą uruchamiamy przepływ energii w naszym ciele i w życiu.
Gotowanie wg Pieciu Przemian jest już szeroko znaną metodą, ale przypomnę tylko, że w tym sposobie gotowania składniki dodajemy w określonej kolejności tak, aby żywioły się wspomagały.
Są to:
- ogień (gorzki),
- ziemia (słodki),
- metal (ostry),
- woda (słony),
- drzewo (kwaśny)
Gotowanie wg Pieciu Przemian nie zajmuje więcej czasu niż gotowanie tradycyjne, wymaga tylko przestawienia swoich przyzwyczajeń.
Z okazji Mikołajek Sztuka Dobrego Życia i Ewa Dobek organizują konkurs z nagrodami. Do wygrania kilka ciekawych nagród jak m.in. książki Ewy Dobek, bony na zajęcia w Stowarzyszeniu i inne
Serdecznie zapraszamy!
Prowadzi Ewa Dobek – terapeutka Gestalt, specjalistka gotowania wg Pięciu Przemian. Autorka książek – Kuchnia kreatywna czyli gotowanie wg Pięciu Przemian, Pięć Przemian w kuchni i w życiu, Rób co chcesz, tylko gotuj.
Spotkanie otwarte
6 grudnia 2017, godz 18 – 20
Prowadzi Ewa Dobek
Miejsce:
Stowarzyszenie Sztuka Dobrego Życia
ul.Sienkiewicza 61, 90-009 Łódź
wejście z Pasażu Schillera, budynek pofabryczny – tuż przy Straży Miejskiej. Po przejściu przez bramę należy kierować się w lewo do ostatniej klatki schodowej. Na drzwiach jest plakat Stowarzyszenia.
Informacje:
mailowo: sztukadobregozycia@gmail.com
telefonicznie: 512 354 599 lub 692 778 413
Najnowsze Komentarze