Jan Mazurkiewicz zaprasza na smakowanie miesiąca maja.

W tym dla wielu ludzi najpiękniejszym miesiącu roku Matka Natura obdarowywuje nas bogactwem roślin, choć pewnie większość z nas widzi w nich tylko chwasty. Tymczasem z tego niby zielska możemy małym nakładem pracy wyczarowć niespotykane potrawy, które swoim niespotykanym smakiem zadziwią niejedną osobę. Efekt zdrowotny też jest gwarantowany, gdyż po pierwsze trzeba się udać na łąkę lub do lasu i je nazbierać, po drugie na pewno są ekologiczne, a po trzecie same w sobie zawierają składniki, które nas wspomagają. I to wszystko za darmo.

Głównymi bohaterami spotkania bedą:

  • Mniszek
  • Świerk
  • Gwiazdnica
  • Komosa
  • Sosna
  • Brzoza
  • Pokrzywa
  • Podagrycznik
  • Babka

Dowiemy się, jak je przechowywać i konserwować, aby nie traciły nic na swojej wartości i służyły nam przez cały rok, a szczególnie zimą, kiedy to z przyjemnością sięgniemy po pełne słońca własne zapasy.

Dostaniemy przepisy kulinarne, aby potem dokładnie wykorzystać zdobytą wiedzę i z radością szukać w okolicy przydatnych roślin.

Jan Mazurkiewicz – bioenergoterepeuta, masażysta, znany zielarz i zagorzały zwolennik zdrowej żywności.

Spotkanie otwarte ( zapisy nie są konieczne )

17 maja 2016, godz. 18.15 – 20.30

Prowadzi Jan Mazurkiewicz

Miejsce:
Stowarzyszenie Sztuka Dobrego Życia
ul. Sienkiewicza 61, 90-009 Łódź
wejście z Pasażu Schillera, budynek pofabryczny – tuż przy Straży Miejskiej. Po przejściu przez bramę należy kierować się w lewo do ostatniej klatki schodowej. Na drzwiach jest plakat Stowarzyszenia.

Informacje:
mailowo: sztukadobregozycia@gmail.com
telefonicznie: 512 354 599 lub 692 778 413