23 stycznia 2014, godz. 18

prowadzi Ewa Dobek

Zapraszamy na cykl spotkań dotyczących gotowania  według metody Pięciu Przemian, wywodzącej się z medycyny chińskiej. Metodą tą gotuje się pożywienie zrównoważone energetycznie, które dostarcza energii podnoszącej witalność i jakość życia. Tajemnica harmonijnego posiłku tkwi w zachowaniu prawidłowej kolejności włączania składników do potrawy podczas gotowania.

 

W programie:
–  wykłady o Pięciu Przemianach w kuchni i w życiu
– energetyka pożywienia i jej wpływ na jakość życia (emocje, jakość odpoczynku, zdrowie fizyczne)
– wspólne gotowanie (zgodnie z obiegiem odżywczym metody Pięciu Przemian)
– elementy autodiagnozy i ustalania indywidualnej diety
Ewa Dobek – specjalistka consellingu Gestalt, autorka książek „Kuchnia kreatywna czyli gotowanie wg Pięciu Przemian”, „5 przemian w kuchni i w życiu czyli radość gotowania” oraz „Rób co chcesz, tylko gotuj”.. Prowadzi gestaltowskie warsztaty rozwojowe oraz warsztaty gotowania wg Pięciu Przemian. W swojej pracy łączy terapię Gestalt z wiedzą na temat praw energetycznych bazującą na teorii Pięciu Przemian i filozofii taoistycznej.